Alles wat je wil weten over cv-ketels

Een nieuwe CV-ketel kopen hoeft over het algemeen maar een paar keer in je leven. Een CV-ketel gaat namelijk gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar mee. Dit is dan meteen ook de reden waarom het belangrijk is dat je goed onderzoek doet voordat je een beslissing maakt een CV-ketel aanschaffen. Iedere woning is namelijk uniek en dus anders. Dat houdt in dat iedere woning een andere capaciteit vraagt van een CV-ketel. Stel dat je nu een vrijstaand huis hebt dan heb je over het algemeen een verwarmingsketel nodig met een zo groot mogelijke capaciteit om de ruimte te kunnen verwarmen. Of wanneer je graag vanuit meerdere tappunten tegelijk warm water wilt uit je kranen. Een nieuwe verwarmingsketel kopen doe je dus niet zomaar. Het zou zonde zijn als je een verkeerde koopt die een te kleine capaciteit heeft.

Maar je staat er niet alleen voor! SmartCV helpt en adviseert jou bij een CV-ketel kopen! Voor vragen, onduidelijkheden of andere gerelateerde dingen kun je ons namelijk altijd bellen. Wij nemen graag de tijd voor je om tot de juiste keuze te komen. Maar dat is niet het enige. Wij hebben namelijk een korte vragenlijst samengesteld waarmee je makkelijk inzichtelijk maakt welke CV-ketel het beste bij jouw woning past.

SmartCV staat voor duidelijkheid, en daarom zijn de prijzen die je op onze website ziet inclusief de materialen en de montage, zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Waar moet je op letten bij aankoop van een cv-ketel?

55% van jouw energie komt van je cv-ketel

Een cv-ketel zorgt voor warm water en een warm huis. Een combiketel zorgt ook voor het warme tapwater in jouw huis. Een cv-ketel werkt meestal op aardgas of stookolie. Je cv-ketel is aangesloten op een rookafvoerkanaal of schouw om het rookgas af te voeren. De ruimtetemperatuur wordt meestal geregeld door een thermostaat.

Hier moet je op letten bij aankoop van een cv-ketel

Er zijn 2 belangrijke zaken waar je op moet letten bij aankoop van een cv-ketel:

1. Het benodigd vermogen van de cv-ketel
2. Het CW-label van de cv-ketel.

Daikin Stylisch airco

1. Het benodigd vermogen van een cv-ketel

Een van de belangrijkste pijlers bij je zoektocht naar een nieuwe centrale verwarmingsketel is het vermogen dat je ketel nodig heeft om je hele woning voldoende goed te kunnen verwarmen. Het vermogen wordt weergeven in kilowatt (kW) en is afhankelijk van de inhoud van je woning en het warmteverlies, waarbij onderstaande richtlijnen worden gehanteerd:

2. Het CW-label van een cv-ketel

Op jouw cv-ketel vind je verschillende labels, maar wat betekenen ze eigenlijk? Er zijn vier afkortingen die een rol spelen bij aankoop van de meest geschikte cv-ketel. Te beginnen met de CW-klasse (Comfort Warmwater klasse). De CW-klasse geeft aan hoeveel liters warm tapwater de cv-ketel per minuut levert. Dus hoe hoger de klasse, hoe meer en hoe sneller je cv-ketel voor warm water zorgt. Centrale verwarmingsketels beginnen vanaf klasse 3 en gaan tot 6. Samen zorgen ze voor het onderstaande overzicht:

Combineer je cv-ketel met een slimme thermostaat

Bespaar energie met een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat staat je verwarming alleen aan als je thuis bent waardoor je energie bespaart. Koop een slimme thermostaat bij je cv-ketel en voorkom hoge energiekosten.

Naast CV-ketel ook radiatoren plaatsen in Haarlem?

Laat je in jouw woning centrale verwarming plaatsen? Dan horen hier ook radiatoren bij. De radiatoren worden op strategische plekken door je hele woning geplaatst, en zorgen daar voor de verwarming van de kamer.

Voor het leveren, aansluiten en onderhouden van je radiatoren kun je bij ons terecht. Wij bieden een ruim assortiment, van standaard radiatoren tot designradiatoren. Naast vlotte montage zorgen wij natuurlijk ook altijd dat er iemand voor u klaar staat, mochten er problemen met een radiator ontstaan.

Radiatoren plaatsen

Een radiator heeft verschillende onderdelen die alle op de juiste manier aangesloten dienen te worden. Hieronder zie je de meest gebruikte onderdelen van radiatoren die aangesloten kunnen worden. Wat er precies aangesloten moet worden is afhankelijk van de installatie die gekozen is.

Radiatorkranen

Elke radiator heeft er wel één. Met deze kranen regel je de toevoer van het warme water in de radiator. Je maakt onderscheid tussen de gewone radiatorkraan en de thermostaat radiatorkraan. Met een gewone radiatorkraan draai je gemakkelijk open- en dicht, en bij een thermostaatkraan stel je de temperatuur in, waarna de kraan automatisch dichtgaat wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt.

Elektrische radiator

Naast “gewone” radiatoren zijn er ook elektrische radiatoren op de markt. Deze radiatoren zijn geschikt om te gebruiken op plekken waar geen verwarmingsleidingen lopen. We raden altijd aan om een gewone radiator te gebruiken, als dat mogelijk is. Een elektrische radiator gebruikt namelijk veel energie en zal duurder in gebruik zijn dan een gewone radiator. Het aansluiten van een elektrische radiator is daarentegen wel eenvoudig. Deze wordt opgehangen en vervolgens aangesloten op de elektra. Vraag een offerte aan voor meer informatie over elektrische radiatoren.

Persoonsgegevens

Installatieadres

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.