Alles wat je wil weten over cv-ketels

Waar moet je op letten bij aankoop van een cv-ketel?

55% van jouw energie komt van je cv-ketel

Een cv-ketel zorgt voor warm water en een warm huis. Een combiketel zorgt ook voor het warme tapwater in jouw huis. Een cv-ketel werkt meestal op aardgas of stookolie. Je cv-ketel is aangesloten op een rookafvoerkanaal of schouw om het rookgas af te voeren. De ruimtetemperatuur wordt meestal geregeld door een thermostaat.

 • Welk type woning heb je?

  Een appartement is bijvoorbeeld sneller warm dan een vrijstaand huis.

 • Wat is ongeveer de lengte van je rookgasafvoer?

  Een rookgasafvoer is de pijp die is aangesloten op de cv-ketel waardoor de rookgassen naar buiten gaan. De lengte van deze pijp wordt gemeten van de cv-ketel tot buiten.

 • Hoe groot is je woning?

  Naast het type woning is de grootte ervan heel bepalend. Hoe groter het huis, hoe meer capaciteit de cv-ketel nodig heeft.

 • Hoe goed is je woning geïsoleerd?

  Ook de isolatie van de woning weegt mee bij het bepalen van de juiste ketel. Hoe beter het huis is geïsoleerd, hoe minder warmte er verloren gaat.

 • Op meerdere plekken in huis tegelijkertijd warm water?

  Wil je op meerdere plekken in huis tegelijkertijd warm water gebruiken? Dus bijvoorbeeld zowel douchen als de warm water kraan gebruiken in de keuken? Geef dan hieronder aan welke tappunten je gelijktijdig wil gebruiken. Wil je uit één kraan tegelijkertijd warm water gebruiken? Kies dan het tappunt met het grootste watergebruik.
 • step 1
 • step 2
 • step 3
 • step 4
 • Final step

Hier moet je op letten bij aankoop van een cv-ketel

Er zijn 2 belangrijke zaken waar je op moet letten bij aankoop van een cv-ketel:

1. Het benodigd vermogen van de cv-ketel
2. Het CW-label van de cv-ketel.

1. Het benodigd vermogen van een cv-ketel

Een van de belangrijkste pijlers bij je zoektocht naar een nieuwe centrale verwarmingsketel is het vermogen dat je ketel nodig heeft om je hele woning voldoende goed te kunnen verwarmen. Het vermogen wordt weergeven in kilowatt (kW) en is afhankelijk van de inhoud van je woning en het warmteverlies, waarbij onderstaande richtlijnen worden gehanteerd:

2. Het CW-label van een cv-ketel

Op jouw cv-ketel vind je verschillende labels, maar wat betekenen ze eigenlijk? Er zijn vier afkortingen die een rol spelen bij aankoop van de meest geschikte cv-ketel. Te beginnen met de CW-klasse (Comfort Warmwater klasse). De CW-klasse geeft aan hoeveel liters warm tapwater de cv-ketel per minuut levert. Dus hoe hoger de klasse, hoe meer en hoe sneller je cv-ketel voor warm water zorgt. Centrale verwarmingsketels beginnen vanaf klasse 3 en gaan tot 6. Samen zorgen ze voor het onderstaande overzicht:

Combineer je cv-ketel met een slimme thermostaat

Radiatoren plaatsen in Haarlem?


Laat je in jouw woning centrale verwarming plaatsen? Dan horen hier ook radiatoren bij. De radiatoren worden op strategische plekken door je hele woning geplaatst, en zorgen daar voor de verwarming van de kamer.

Voor het leveren, aansluiten en onderhouden van je radiatoren kun je bij ons terecht. Wij bieden een ruim assortiment, van standaard radiatoren tot designradiatoren. Naast vlotte montage zorgen wij natuurlijk ook altijd dat er iemand voor u klaar staat, mochten er problemen met een radiator ontstaan.

Radiatoren plaatsen

Een radiator heeft verschillende onderdelen die alle op de juiste manier aangesloten dienen te worden. Hieronder zie je de meest gebruikte onderdelen van radiatoren die aangesloten kunnen worden. Wat er precies aangesloten moet worden is afhankelijk van de installatie die gekozen is.

Radiatorkranen

Elke radiator heeft er wel één. Met deze kranen regel je de toevoer van het warme water in de radiator. Je maakt onderscheid tussen de gewone radiatorkraan en de thermostaat radiatorkraan. Met een gewone radiatorkraan draai je gemakkelijk open- en dicht, en bij een thermostaatkraan stel je de temperatuur in, waarna de kraan automatisch dichtgaat wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt.

Elektrische radiator

Naast “gewone” radiatoren zijn er ook elektrische radiatoren op de markt. Deze radiatoren zijn geschikt om te gebruiken op plekken waar geen verwarmingsleidingen lopen. We raden altijd aan om een gewone radiator te gebruiken, als dat mogelijk is. Een elektrische radiator gebruikt namelijk veel energie en zal duurder in gebruik zijn dan een gewone radiator. Het aansluiten van een elektrische radiator is daarentegen wel eenvoudig. Deze wordt opgehangen en vervolgens aangesloten op de elektra. Vraag een offerte aan voor meer informatie over elektrische radiatoren.

Ga snel naar