Rookgasafvoer vervangen Alkmaar

Je rookgasafvoer vervangen Alkmaar is een klus die een aantal keer in een mensenleven moet gebeuren. Het is echter niet een klus waar vaak bij stil wordt gestaan, wat dus vrij logisch is. Je kijkt er immers nauwelijks naar om en dat is maar goed ook. Als je hier te vaak naar omkijkt dan gaat er iets niet goed met de afvoer. Echter is het best wel onverstandig om te lang te wachten met je rookgasafvoer Alkmaar vervangen. Waarom dat zo is? Wanneer dat moet gebeuren? Hoe een rookgasafvoer vervangen in z’n werk gaat? Wij vertellen het je graag allemaal hieronder.

Op zoek naar een nieuwe cv-ketel?

Doe de ketelkiezer!

Vind snel
jouw ketel!

ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit

Waarom moet ik mijn rookgasafvoer vervangen Alkmaar?

Een rookgasafvoer moet vervangen worden omdat anders je rookgas niet meer goed wordt afgevoerd. Dat zit zo: een rookgasafvoer bestaat uit pijpen die het rookgas afvoeren naar buiten. Er blijft echter ook een beetje roet en condens in de buizen zitten dat op de pijpen slaat en er in vreet. Daarbij waait het weer een beetje naar binnen waardoor de buizen verouderen. Als een afvoer te ver verouderd, dan is hij op een gegeven moment niet meer luchtdicht. Er komen scheurtjes in de buizen en de koppelingen drogen uit. Daardoor kan er gas uit de buis stromen. Dit leidt tot storingen in de CV-ketel in Alkmaar bij een concentrische afvoer. Bij een parallelle afvoer kan het zelfs tot koolmonoxidevergiftiging leiden. Te lang wachten met je rookgasafvoer vervangen kan dus best gevaarlijk zijn.

Wanneer moet ik mijn rookgasafvoer vervangen?

Je rookgasafvoer vervangen moet over het algemeen na zo’n 15 jaar. Dan is in de meeste gevallen de afvoer te ver versleten om nog echt luchtdicht te kunnen zijn. Een CV-ketel gaat ongeveer even lang mee. Het is dus verstandig om in ieder geval bij je volgende CV-ketel ook de rookgasafvoer te vervangen. Sinds een aantal jaar is je rookgasafvoer vervangen zelfs verplicht bij het vervangen van een CV-ketel van 5 jaar of ouder. Als je nog een oude parallelle rookgasafvoer hebt of hij is al ruim 15 jaar in je woning, dan doe je er goed aan om in ieder geval te kiezen voor je rookgasafvoer vervangen Alkmaar. Ook kan het verstandig zijn om dan alvast te kijken naar een nieuwe CV-ketel. Wij adviseren je daar graag over.

Hoe wordt mijn rookgasafvoer vervangen?

Een rookgasafvoer vervangen gebeurt dus vaak tegelijk met het vervangen van de CV-ketel. Dan hoeft de monteur dus maar één keer naar Alkmaar te komen. Meestal binnen een dag wordt de hele installatie gedemonteerd en komt er een nieuwe voor in de plaats. Wij installeren alles conform de normen en voorschriften. Daarbij weet je bij een integrale installatie zeker dat alles goed op elkaar aansluit. Bovendien lopen we na installatie alles nog een keer na om het haarfijn af te stellen. Dan heb je dus zeker kwaliteit in huis!

Veelgestelde vragen SmartCV

Rookgasafvoer vervangen in Alkmaar

Te lang wachten met je rookgasafvoer vervangen is vaak een slecht idee. Wanneer je huidige installatie verouderd is, is de kans ook groot dat ook je CV-ketel richting het eind van zijn levensduur gaat. Neem daarom eens contact op met de specialist van SmartCV.nl. Deze adviseert je graag over jouw huidige situatie en kan vrijblijvend een offerte opmaken. Wij zitten in de buurt van Alkmaar en hebben vaak binnen een dag je CV-ketel en rookgasafvoer vervangen. Wacht niet langer en neem contact op via info@smartcv.nl. Wij zijn ook werkzaam in steden als Utrecht en Hilversum.

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.