Rookgasafvoer vervangen Nieuwegein

Een rookgasafvoer vervangen Nieuwegein dient eens in de zoveel tijd te gebeuren. Vaak zal een onderhoudsmonteur je hierover adviseren als je die hebt. In andere gevallen zou het goed kunnen dat deze er al jaren zit. Dit is onhandig, omdat er hierdoor heel makkelijk storingen ontstaan in de CV-ketel, maar het kan ook leiden tot gaslekken. Dan trekt de rook van de ketel je huis in en in sommige gevallen zit daar ook koolmonoxide in. Te lang wachten met je rookgasafvoer vervangen is een van de hoofdoorzaken van koolmonoxidevergiftigingen. Twijfel je of het tijd is om jouw rookgasafvoer Nieuwegein te vervangen? Bij SmartCV.nl komen we graag langs in Nieuwegein om je van advies te voorzien. Tot die tijd nodigen we je uit om verder te lezen, dan vertellen we je er alles over.

Op zoek naar een nieuwe cv-ketel?

Doe de ketelkiezer!

Vind snel
jouw ketel!

ATAG
Honeywell
Bosch
Nefit

Het belang van rookgasafvoer vervangen Nieuwegein

Zoals zoveel zaken in en rondom huis, moet je ook af en toe je rookgasafvoer vervangen. Dat komt omdat het zuur dat in de rook uit je CV-ketel in Nieuwegein de afvoer aanvreet. Hierdoor slijt de afvoer en gaat hij lekken. Bij een moderne rookgasafvoer zit de afvoerpijp binnenin de grote pijp die de lucht voor de CV-ketel aanvoert. Hierdoor stroomt de rook terug in de CV-ketel en krijg je storingen. Een goede onderhoudsmonteur heeft dit snel door en zal je uitleggen dat je de ketel moet vervangen. Als je nog een parallelle afvoer hebt, een met twee pijpen langs elkaar, dan is het gevaarlijker om te wachten. Daarbij stroom gas van een lekke afvoer direct je huis in. Ook is de kans groter dat de aanvoer verstopt raakt omdat de buis wat smaller is. De kans is dus veel groter dat er koolmonoxide je huis in komt omdat jij wacht met je rookgasafvoer Nieuwegein vervangen.

Rookgasafvoer vervangen Nieuwegein. Hoe weet ik wanneer dat moet?

Tegenwoordig wordt bij installatie van een nieuwe CV-ketel, meteen de rookgasafvoer vervangen. Dit komt omdat de meeste afvoeren ongeveer even lang meegaan als een verwarmingsketel. Zeker HR-ketels geven een flinke aanslag op je afvoerpijpen. Dat komt omdat een HR-ketel ook warmte onttrekt uit de rook. Hierdoor condenseert de rook meer en slaat de zure condens op de pijpen. Hierdoor slijten de pijpen sneller. Als je CV-ketel dus aan vervanging toe is of je rookgasafvoer is aan het eind van haar latijn, dan doe je er goed aan om allebei in één keer te laten vervangen. Zo hoeft de monteur maar één keer naar Nieuwegein te komen en dat scheelt kosten. Ook weet je zo zeker dat je installatie perfect op elkaar aansluit en dat alles perfect is afgesteld. Tel uit je winst!

Rookgasafvoer vervangen in Nieuwegein

Het uitstellen van je rookgasafvoer kan dus onverstandig en zelfs gevaarlijk zijn. Het levert storingen op en zelfs bij een moderne rookgasafvoer Nieuwegein bestaat de kans op koolmonoxide in huis. In principe is een rookgasafvoer na 15 jaar niet meer lek vast. Is hij ouder dan wordt het tijd om contact op te nemen met SmartCV. Wij zijn specialist op het gebied van rookgasafvoer vervangen Nieuwegein en kunnen je meteen adviseren over een eventuele nieuwe CV-ketel. Wacht niet langer en neem contact op via info@smartcv.nl. Ook in AmsterdamHaarlem en Purmerend kunnen wij jou van dienst zijn!

Veelgestelde vragen SmartCV

Heeft u een vraag?

Neem contact met ons op

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.