Alles wat je wil weten over radiatoren​

Horizontale radiator

Horizontale paneelradiatoren zijn de meest verkochte radiatoren in Nederland. De radiatoren zijn leverbaar met en zonder omkasting. Radiatoren met omkasting zijn voorzien van een sierrooster en zijpanelen. Hierdoor ziet de radiator er strak afgewerkt uit. De radiatoren hebben allemaal een type aanduiding naast de maatvoering.

Vrijblijvende offerte ontvangen?
Wilt u weten waar u aan toe bent? Vraag snel een gratis offerte aan!

Verticale radiator

Verticale radiatoren zijn smalle hoge radiatoren. Deze radiatoren bieden uitkomst wanneer een standaard maat niet van toepassing is. Voorbeelden zijn in de keuken, hal of in de woonkamer naast het raamoppervlak.n leverbaar met en zonder omkasting. Radiatoren met omkasting zijn voorzien van een sierrooster en zijpanelen. Hierdoor ziet de radiator er strak afgewerkt uit. De radiatoren hebben allemaal een type aanduiding naast de maatvoering.

Handdoekradiator

Een badkamerradiator wordt ook wel een handdoekradiator genoemd. Elke handdoekradiator zorgt dat de ruimte verwarmt wordt en geeft de mogelijkheid om handdoeken snel te drogen.

Leidingen gemakkelijk uit het zicht

Leidingen kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Zo is het mogelijk de leidingen volledig uit het zicht te plaatsen. De leidingen en slangen worden dan in de wanden en vloeren geplaatst. Geef bij je offerte aanvraag aan wat jouw voorkeur heeft. Bij de aankoop van een radiator via smartcv ben je verzekerd van een complete installatie. Dit betekent het bijplaatsen of vervangen van je huidige radiator, met alle bijbehorende werkzaamheden. Radiatoren moeten worden geplaatst op 3 à 5 cm van het afgewerkte muuroppervlak en op minimum 10 cm boven de afgewerkte vloerpas. Je plaatst ze best nog iets hoger zodat je geen problemen krijgt wanneer je een nieuwe vloer wil plaatsen.

Radiatoren plaatsen

Een radiator heeft verschillende onderdelen die alle op de juiste manier aangesloten dienen te worden. Hieronder zie je de meest gebruikte onderdelen van radiatoren die aangesloten kunnen worden. Wat er precies aangesloten moet worden is afhankelijk van de installatie die gekozen is.

Radiatorkranen

Elke radiator heeft er wel één. Met deze kranen regel je de toevoer van het warme water in de radiator. Je maakt onderscheid tussen de gewone radiatorkraan en de thermostaat radiatorkraan. Met een gewone radiatorkraan draai je gemakkelijk open- en dicht, en bij een thermostaatkraan stel je de temperatuur in, waarna de kraan automatisch dichtgaat wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt.

Elektrische radiator

Naast “gewone” radiatoren zijn er ook elektrische radiatoren op de markt. Deze radiatoren zijn geschikt om te gebruiken op plekken waar geen verwarmingsleidingen lopen. We raden altijd aan om een gewone radiator te gebruiken, als dat mogelijk is. Een elektrische radiator gebruikt namelijk veel energie en zal duurder in gebruik zijn dan een gewone radiator. Het aansluiten van een elektrische radiator is daarentegen wel eenvoudig. Deze wordt opgehangen en vervolgens aangesloten op de elektra. Vraag een offerte aan voor meer informatie over elektrische radiatoren.

Meest gestelde vragen

Dit ventiel wordt geplaatst op de retour aansluiting van een radiator. Door een voetventiel kan er gemakkelijk onderhoud aan de radiator plaatsvinden.

Dit zijn de (onder)blokken die worden gebruikt om een radiator aan de onderkant aan te sluiten. Met H-blokken sluit je de radiator gemakkelijk aan de toe- en afvoer uit de vloer.

Een knelkoppeling (van koper of messing) is een koppeling waarmee 2 verschillende leidingen, zonder te lassen of solderen, aan elkaar te gekoppeld worden. Door het aandraaien van de koppeling gaat de snijrand in de koppeling naar binnen, waardoor de leidingen waterdicht worden afgesloten.

Een ontluchter wordt aangesloten op een radiator. Via de ontluchter ontsnapt er lucht uit de radiator, wat een borrelend geluid geeft. Lucht vormt zich in cv-leidingen, waardoor de werking niet meer optimaal is.

Een radiator monteren met een flexibele slang is een stuk eenvoudiger. De slang is namelijk buigbaar in meerdere richtingen. Voor het aansluiten met een flexibele slang heb je eigenlijk alleen een inbussleutel nodig. Het grote voordeel van aansluiten met een flexibele slang is de mogelijkheid om bestaande leidingen te laten zitten.

Persoonsgegevens

Installatieadres

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.